Επιλογές


ERASMUS+ 2018-2020

 

2o   K.E.Σ.Υ.   Α΄   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ) 

Δράσεις του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης ως προς τη

Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.

Διαδικασίες επικοινωνίας:

     Σε ατομικό επίπεδο η συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό αφορά μαθητές Β΄ ή  Γ΄ Λυκείου, οι γονείς/κηδεμόνες των οποίων συμπληρώνουν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση: Α2ΚΕΣΥ_ΑΤΟΜΙΚΗ_ ΣΕΠ” και την αποστέλλουν στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Στη συνέχεια ο αρμόδιος εκπαιδευτικός του Κ.Ε.Σ.Υ. επικοινωνεί με το γονέα και ορίζουν από κοινού συνάντηση του μαθητή με το γονέα στο Κ.Ε.Σ.Υ. κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Προτείνουμε πριν τη συνάντηση στο Κ.Ε.Σ.Υ., ο μαθητής να έχει συμπληρώσει τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού: “Γνώρισε τον εαυτό σου, ΤΕΣΤ επαγγελματικού προσανατολισμού” στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr/teens) και να έχει μαζί του το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

     Σε ομαδικό επίπεδο η συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό αφορά αιτήματα συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων προς το Κ.Ε.Σ.Υ. Οι σχολικές μονάδες συμπληρώνουν το αίτημα: “Α2ΚΕΣΥ_ΟΜΑΔΙΚΗ_ΣΕΠ” και το αποστέλλουν στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Το αίτημα απαραίτητα συνοδεύεται από το σχετικό πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων, το οποίο περιλαμβάνει την αναγκαιότητα της παρέμβασης από το Κ.Ε.Σ.Υ. σε θέματα όπως:

α) την υποστήριξη του σχεδιασμού και την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας

β) την πληροφόρηση για ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας

γ) τα προγράμματα σπουδών της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα συστήματα εισαγωγής

δ) την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ομαλής μετάβασης στην ενήλικη ζωή και την αγορά εργασίας.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος εκπαιδευτικός του Κ.Ε.Σ.Υ. επικοινωνεί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό επικοινωνίας του σχολείου για να προγραμματίσουν από κοινού τη δράση του επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο.

Παρακαλούμε να ενημερωθεί ο σύλλογος γονέων/κηδεμόνων του σχολείου σας.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!


 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Α2ΚΕΣΥ_ΑΤΟΜΙΚΗ_ΣΕΠ.pdf)Α2ΚΕΣΥ_ΑΤΟΜΙΚΗ_ΣΕΠ.pdf[ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ( ΓΟΝΕΑ-ΚΗΔΕΜΟΝΑ)]83 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Α2ΚΕΣΥ_ΟΜΑΔΙΚΗ_ΣΕΠ.pdf)Α2ΚΕΣΥ_ΟΜΑΔΙΚΗ_ΣΕΠ.pdf[ΑΙΤΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ]81 kB

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ  ΩΡΟΛΟΓΙΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

2ου ΓΕΝΙΚΟΥ  ΛΥΚΕΙΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧ. ΕΤΟΣ  2019 - 2020

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (program_v.1.39_(14-10-2019).pdf)program_v.1.39_(14-10-2019).pdf[από 14 έως 18 Οκτ. (Erasmus+)]232 kB

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά,

με Υγεία και πρόοδο.